среда, 29. јун 2016.

Mesec u znaku Bika




Ako na jednoj strani imamo tamu i strah Meseca u Škorpionu, onda je na drugoj vedrina i radost života jednog Meseca u Biku.

Ovo je duša koja se istinski raduje svakom novom danu, jer zna recept kako u životu uživati.

Ovaj mesec želi sve i živi da bi imao, ali ne zato što sebično i materijalistički razmišlja, već zato što od života hoće da uzme ono najbolje. 
Zašto bi samo tavorio i brinuo razne brige, kad mu je život dat da od njega stvori lep i udoban svet za sebe i za ljude koje voli.


Svi znamo onu narodnu da ljubav dolazi preko stomaka. Što se Meseca u Biku tiče, ovo nije samo prazna fraza. Ne moraju biti vrsni kuvari, možda uopšte ni ne znaju da kuvaju ili im to ne pričinjava baš toliko zadovoljstvo, ali jedno je sigurno- da vole da jedu. 

I to baš dobro da jedu, jer se ovde u hrani uživa, ali onako intenzivno gde se sva čula bude.
Za njih je hrana afrodizijak, ali i sredstvo za postizanje idealne atmosfere.

Možda neko dobro vino, fina večera, prijatna muzika i Mesec u Biku treperi.
Ali nemojte misliti da će se zadovoljiti tek tako nekom večerom, koja je osrednje servirana u šerpama i tanjirima koji baš ne izgledaju primamljivo. 
Mora postojati neki stil, jer ipak je Bik znak gde je Venera glavna.

Hedonizam im je drugo ime, gde god da se nadju i u bilo kom trenutku, težiće da osete užitak i komfor. 
Neki će možda reći kako previše cene materijalno, ali ne radi se tu o novcu, jer novac samo predstavlja sredstvo kojim obezbedjuju taj toliko savršen kutak gde se potpuno prepuštaju svim čulnim zadovoljstvima i sreći.

Ovo je Mesec koji voli da ugadja, kako sebi tako i drugima. 
Kod njega ste uvek lepo ugošćeni i počašćeni, dolivaće vam piće, nutkati sa hranom, jer od malena je naučen da nije lepo nemati ništa u kući ako gosti naidju.

On želi da vam pruži sve, ali pre svega sve ono što materijalnu vrednost nema i što nijedan novac ne može da plati.
Mesec u Biku je jedna brižna duša koja želi da voli, da pruži svu svoju toplinu i nežnost. 
Da vas na vratima dočeka sa iskrenim osmehom i radošću u očima.

Kada voli, voli istinski i neizmerno, težeći da pronadje sigurnost i ušuškanost, jer ovde se mašta o celoj porodici na okupu, da se svi vole i jedni drugima pružaju sreću i radost.

Ne voli da mu se remeti neka njegova ustaljena rutina, nije sklon burnim i naglim promenama, i uvek bira proveren i siguran put.
Ponekad i po cenu toga da propusti nesto što može biti i bolje i lepše od onog što već trenutno ima, ali rizik je nešto što ne razume i što ga plaši.

Zbog toga nekad ume da bude i suviše uljuljkan u svojoj sigurnosti i hedonističkoj atmosferi gde postaje trom i bez volje za akcijom, što ga stavlja u situacije da dobre stvari pored njega prolaze, a da ih on ne uzima, jer ono što je novo i nepoznato u njemu budi nelagodu.

Pa kao i bik Ferdinand iz crtanog filma, koji je po ceo dan voleo da uživa ispod omiljenog drveta i miriše cveće, tako je i ovaj Mesec nepopravljivi hedonista i zaljubljenik u sve ono što njegov život čini udobnim i tako lepim.

                                                                  ***

Kada u tranzitu Mesec zakorači u ovaj znak, atmosfera poprima mirniju i pomalo pasivniju boju.

Tog dana se možda nećemo probuditi puni entuzijazma i elana za nove radne pobede, možda ćemo prednost dati odmaranju i ležernijem ponašanju, pa neke obaveze ipak ostaviti za sledeće dan.

Uz atmosferu tranzitnog Meseca u Biku, dan se uvek lepo organizuje i obično ga provedemo uz najbliže i ljude koje volimo.
Mesec u Biku je veoma čulan i strastven, pa svi romantični susreti koji se pod ovim trazitom dogode, donose prijatnu ali i atmosferu jakog seksualnog naboja.


Ovde je ljubav veoma intenzivna, gde svaki dodir nosi neku svoju priču i nezaboravne trenutke…

Нема коментара:

Постави коментар