субота, 19. јул 2014.

Mesec u Škorpionu




Strast. Intenzitet. Ponor. Strah.

 


Za mnoge ovaj mesec predstavlja enigmu. Toliko harizmatičan i privlačan, a opet nekako dalek i u svom svetu zatvoren. 

Ove osobe vam se neće otvoriti nakon par rečenica, neće vam odmah uz kafu ispričati  svoju životnu priču …nećete ih čuti da kukaju i sažaljevaju sami sebe ...kako je njima, to samo oni znaju. Ne daju se na tacni…potrebno im je vreme da sebi osiguraju teren, jer mesec u škorpionu jako dobro pamti sve ono što ga je nekad davno jako povredilo.
Ne želi da prodje kroz isto, plaši se…pa se sklanja u svoj svet, ogradjuje i podiže visok zid, jer neko sa tako intenzivnim i dubokim emocijama toliko želi da se da… a nešto ga blokira, vuče u crnu rupu jer ovde je strah jači od ljubavi. 

Mesec u škorpionu ide na sve ili ništa, crno ili belo, da ili ne… on ne zna da voli po malo, uz zadršku ili na trenutak… daje se u potpunosti i do kraja, ali tek onda kad oseti da je siguran , teren bezbedan, da može da se prepusti i potpuno oslobodi. Teško je ovakvo breme nositi, mnogo toga se tu nakupilo idući kroz život, a svaki udarac novi ožiljak stvara, iako su poznati da kao Fenix ustaju sa najgoreg dna bivajući još jači. Ono što ih ne ubije, to ih ojača, ali koliko god padali i ustajali, sve to negde na duši ostavlja trag i sećanje na tugu i bol.

 Sa godinama su već naučili da žive sa tim, ali strah se budi svaki put kad se neko u njihovom životu pojavi, tražeći bliskost i ljubav. Nakon toliko padanja i ustajanja, životnih udaraca, nekako su se već navikli na samoću, pa možda čak i sebe ubedili kako je to najbolje, jer ipak su tad najbezbedniji, nema nekog ili nečeg da ih povredi ponovo. Mnogo ljubavi i nežnosti ovom mesecu treba kako bi odkravio svoj oklop ispod kojeg se krije jedna toliko osetljiva duša željna bliskosti… ali kada se to desi, postaju najodaniji i najprivrženiji partner i prijatelj. Osoba koja će uvek biti tu.

Mesec u škorpionu je obojen bojama Marsa i Plutona. Jaka strastvena priroda koja kada voli, voli plutonovski do smrti, za svoje se bori do kraja i svoje ne deli i ne da. Možda baš zato što su vodjeni takvim impulsom i jakom sexualnom energijom, u telesnom kontaktu i sexu pronalaze način da oslobode svoju najdublju i najskriveniju emociju. Tad su potpuno predani, ogoljeni ali i najranjiviji.

Neka vas ne zavara njihova prividna rezervisanost, jer ovaj Mesec mora da se nekako zaštiti, napravi odbrambeni mehanizam jer je njegov najveći strah biti odbačen. Izuzetno intuitivan i odlično ‘’njuškalo’’, do onog što ga zanima vrlo lako dolazi, možda nećete ni biti svesni koliko ste se otvorili i rekli neke stvari koje u sebi krijete, dok mesec u škorpionu mirno sedi, posmtrajući vas prodornim pogledom i navodeći na ono što želi da čuje...a da li će se otvoriti i on ?, pa zavisi koliko je spreman da vas pusti u svoj svet.


Нема коментара:

Постави коментар